top of page

Gipsafval

WAARDE UIT GIPSAFVAL

Het creëren van waarde uit gipsafval vraagt om flexibiliteit en oog voor ontwikkeling. Voorop staan steevast de kwaliteit en circulariteit die onlosmakelijk verbonden zijn met ons recyclingproces. Al ons verzamelde gipsafval vindt haar weg terug naar de gipsfabriek en krijgt een tweede leven in de vorm van nieuwe grondstoffen. De levensloop van ons gips heeft op deze manier een eindeloze benutting én behoudt haar oorspronkelijke waarde.

OORSPRONG EN VERWERKING

VAN ONS GIPS

Ons ingezamelde gips is afkomstig uit België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. Het gips wordt ten allen tijde teruggebracht naar onze eigen gipsrecyclefabriek in Delfzijl, Noord-Nederland. Wanneer onze internationale klanten zelf het transport wensen te plannen, dan verzorgen wij altijd de benodigde EVOA-documenten. In onze fabriek vindt de recycling van het gips plaats en worden de geproduceerde nieuwe grondstoffen als hoogwaardig eindproduct terug geleverd aan de Nederlandse gips industrie. 

VAN POEDER TOT PLAAT

Ons gipspoeder wordt verwerkt tot gipsplaten door ETEX Building Performance Delfzijl. ETEX is gesitueerd naast onze eigen verwerkingsfabriek in Delfzijl. Er vindt dus geen transport van gipspoeder plaats, wat een duidelijke milieubesparing en aanzienlijke reductie van CO2 uitstoot oplevert. Deze waardevolle samenwerking van bijzonder duurzame aard is uniek in Nederland.

bottom of page